Annons
Växjö

Växjökoncernen slår ihop bolagen

Växjö • Publicerad 13 januari 2023
Hofs Park - spadtag och framtiden APP Anders Svensson
Hofs Park - spadtag och framtiden APP Anders SvenssonFoto: Lars-Göran Rydqvist

Den Växjöbaserade koncernen APP har flera olika bolag och verksamheter, bland annat APP Fastigheter, Ömangruppen, Axcell Fastighetspartner Gärahovs Bygg AB och Småländska Bil.

Nu har koncernledningen beslutat att Gärahovs Bygg och APP Properties ska slås samman. Syftet är att effektivisera och skapa bättre kunderbjudande och bolaget ska bedriva byggverksamhet och projektutveckling i Jönköping, Linköping, Stockholm, Växjö och Skåne.

Annons

– Rådande konjunkturläge i kombination med den industriella logiken att samordna och utveckla våra två tidigare fristående verksamheter i ett gemensamt bolag har gjort att vi nu tagit beslut att organisera oss som ett bolag. Organisering i ett bolag skapar effektiviseringar och kostnadsbesparingar som bland annat möjliggör för oss att stärka vårt kunderbjudande, säger Anders Svensson.

Anders Svensson har varit vd för APP-koncernen sedan bolaget grundades 2014 och blir nu koncernchef och vd för Gärahovs Bygg och APP Properties

Gärahovs Byggs tidigare vd Per Larsson kommer att vara distriktschef och ansvara för verksamheten i Stockholm och sitta kvar i bolagets styrelse. Han har varit vd för bolaget i 25 år. Tobias Johansson som tidigare har varit projektchef i APP Properties tillsätts som distriktschef i Växjö.

– Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av vår bygg- och projektutvecklingsverksamhet. Visionen för bolaget är att bli Sveriges mest välrenommerade bygg- och projektutvecklingsbolag, säger Anders Svensson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons