Annons

Växjökoncernen växer med nytt bolagsköp

Växjö • Publicerad 6 juli 2024
Torbjörn Gustafsson är vd på Micropower Group
Torbjörn Gustafsson är vd på Micropower GroupFoto: Johan Persson

Den Växjöbaserade koncernen Micropower Group köper alla utestående aktier i Swede Electronics AB, som är en ledande leverantör av batteriladdare för applikationer inom materialhantering, städmaskiner samt elektriska rullstolar.

– Micropower och Swede utgör en bra kombination med liknande kultur och komplementära kund- och produktportföljer. Jag har lärt känna Swede som ett bolag med starkt kundfokus och ett konkurrenskraftigt erbjudande. Vi på Micropower ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och gemensamt skriva nästa kapitel i vår tillväxtresa, säger Torbjörn Gustafsson, vd på Micropower, i en kommentar.

Annons

Swede Electronics AB kommer att fortsätta att verka som ett fristående bolag med huvudkontor och produktion i Vansbro, och Michael Wirhed fortsätter som vd för bolaget.

– Vi ser fram emot en fortsatt fin tillväxtresa för vår personal och för Swede Electronics, där vi tillsammans med teamet på Micropower kan utforska nya tillväxtmöjligheter, säger Lars Olsson, ägare till Swede Electronics AB.

Företaget omsatte i fjol ungefär 80 miljoner kronor. Micropower Group, som fortsätter att växa, firar i år 40-årsjubileum och omsatte förra året ungefär 1,9 miljarder kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons