Annons
Växjö

Växjökrog prickas - har skatteskulder

Växjö • Publicerad 12 juli 2023
Växjö.
Växjö.Foto: Olof Elfverson

Samhällsbyggnadsförvaltningen inledde i maj en inspektion av en krog i centrala Växjö. I utredningen, som nu är avslutad, framkom det att krogen har en obetald skatteskuld, utmätning från Kronofogden och upprepade betalningsanmärkningar från Skatteverket.

Utöver finns det andra företag som krogens styrelsemedlemmar är involverade i som även dem har betalningsuppmaningar, vilket tas med i bedömningen.

Annons

För detta så tilldelar Miljö- och byggnämnden nu restaurangen en varning. Nämnden benämner bristerna som allvarliga då de strider mot alkohollagen. I motiveringen skriver man att ”Den ekonomiska misskötseln bedöms ha skett systematiskt i en omfattning som inte kan betraktas som engångshändelser”.

För att inte riskera att förlora sitt alkoholtillstånd så uppmanas företaget att ”omgående vidta åtgärder for att rätta till bristerna”.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons