Annons
Växjö

Växjökrögare öppnar nytt på skärgårdsö

Det populära Kvarnkaféet på Sturkö tvingades kasta in handduken inför sommaren.
Enligt Sturkö samhällsförening, som äger lokalen, krävdes ett under för att blåsa nytt liv i kvarnen – nu har det oväntade skett.
Karlskrona • Publicerad 10 juni 2023
Efter beskedet om att Kvarnkaféet vid Sturkö kvarn skulle tvingas hålla stängt i sommar meddelar nu Sturkö samhällsförening att en ny aktör kliver in och blåser liv i bygget.
Efter beskedet om att Kvarnkaféet vid Sturkö kvarn skulle tvingas hålla stängt i sommar meddelar nu Sturkö samhällsförening att en ny aktör kliver in och blåser liv i bygget.Foto: Jan Abramsson

”Det är med sorg i hjärtat från hela styrelsen som vi får meddela detta väldigt tråkiga beslut”, skrev Sturkö samhällsförening i ett Facebook-inlägg tidigare i veckan, då man meddelade att ”Kvarnen” skulle stå tom i sommar eftersom ingen ny arrendator hade hittats.

Men vips, så har vinden vänt och det ”under”, som enligt samhällsföreningen krävdes, har nu skett.

Annons

”Ett par som driver en pizzeria/restaurang i Växjö, Bella Lanterna, kommer att ta över och driva verksamheten från och med sommaren 2023”, meddelar Johan Appelskog, styrelsemedlem i Sturkö samhällsförening, i ett Facebookinlägg som ”gillats” av över 400 personer i skrivande stund.

– Det har varit efterlängtat med en restaurang på Sturkö, så detta känns jättekul, säger Johan Appelskog och bekräftar nyheten när BLT når honom.

”Vi fick höra ganska sent att Kvarnen skulle inte öppnas i år då tog vi ett snabbt beslut att hoppa in. Vi ska göra vårt bästa för att få ett bra matställe på ön. Vi öppnar Kvarnen under midsommarhelgen och förhoppningsvis får vi klar tecken från miljö och hälsa att öppna kvarnmagasinet och baka våra fantastiska pizzor där”, skriver duon bakom Lanterna i ett Facebookinlägg.

Problem med parkeringar, som ska grunda sig i ett bristande samarbete med en granne, har varit en central orsak till att den tidigare, liksom andra potentiella intressenter, backat från att driva verksamhet i ”Kvarnen” inför sommaren.

– Parkeringssituationen kvarstår. Det känner den nya aktören till, men tycker att det är värt att satsa ändå, säger Johan Appelskog glatt.

Här saknas innehåll

Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons