Annons
Växjö

Växjökrögarens restaurang i konkurs – fler kan tvingas stänga

Det är tuffa tider för restaurangbranschen när gästerna blir färre och allt fler håller i pengarna. Nu har krögaren Toba Oguz fått försätta en restaurang i konkurs.
– Det har aldrig varit svårare att driva en restaurang än det är nu, säger han.
Kronoberg • Publicerad 30 september 2023
Växjökrögaren Toba Oguz och affärspartnern Fabian Askari har tvingats stänga sin restaurang i Värnamo och fler restauranger kan komma att behöva läggas ner.
Växjökrögaren Toba Oguz och affärspartnern Fabian Askari har tvingats stänga sin restaurang i Värnamo och fler restauranger kan komma att behöva läggas ner.Foto: Urban Nilsson

Det är första gången på 30 år som den välkände krögaren Toba Oguz, bosatt i Växjö, tvingas försätta ett restaurangbolag i konkurs. Det handlar om Ribs 'n' Burgers i Värnamo som öppnade så sent som i april i år.

– Det är väldigt blandade känslor. Det handlar inte så mycket om prestige utan all tid och energi man lagt ner för att skapa något, alla medarbetare man jobbat och skapat en fin relation med som nu går mot en osäker framtid på arbetsmarknaden samtidigt som det känns lättande att slippa oron man haft ett bra tag nu, säger Toba Oguz som drivit restaurangen tillsammans med Fabian Askari.

Annons

Hur ser framtiden ut för dina restauranger i Kronoberg?

– Tyvärr ligger en och annan restaurang i riskzonen just nu och vi har lagt våra expansionsplaner på is på obestämd tid. Det viktigaste för oss är att vi har gäster men hur ska man begära att Växjöbor ska prioritera att gå ut och äta när praktiskt taget alla kämpar för att få livet och ekonomin att gå runt just nu?

Läs en längre intervju med Toba Oguz på Smålandsposten.

LÅS UPP ARTIKELN OVAN GRATIS – MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons