GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjökvarter får inte byta till svarta tak

Växjö • Publicerad 21 september 2022

En bostadsförening i Växjö vill byta ut sina färgade takpannor till ett svart tak. Men kommunen, länsstyrelsen och domstolen säger nej, skriver Smålandsposten.

I vintras sa kommunen nej till bostadsrättsföreningen som ansökte om ändrad takbeklädnad. Kvarteret består av ett 15-tal grupphus med totalt cirka 50 bostäder. Byggnadsnämnden menar att de omväxlande gula och röda takpannorna är ett tydligt karaktärsdrag för bebyggelsen, skriver Smålandsposten.

Bostadsrättsföreningen överklagade till länsstyrelsen, som i sin tur menade att svarta takpannor skulle innebär en allt för stort förändring av byggnadernas karaktär. Ärendet har överklagats på nytt till mark- och miljödomstolen, som också ger tummen ner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.