Annons
Växjö

Växjöläkare anses ha misskött sitt jobb – riskerar tre års prövotid

Växjö • Publicerad 5 januari 2024
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: NIKLAS LARSSON

En läkare i Växjö har brutit mot föreskrifter som är viktiga för patienternas säkerhet och bland annat hade hon närmare 1 500 osignerade provsvar. Nu riskerar kvinnan en treårig prövotid.

Det är Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som påstår att Växjöläkaren har varit ”oskicklig i sin yrkesutövning” och har vänt sig till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd med krav om en treårig prövotid för läkaren.

Annons

Det var Region Kronoberg som anmälde kvinnan för att hon inte granskat provsvar inom rimlig tid. I anmälan hänvisades bland annat till ett tidigare lex Maria-ärende där underlåtenheten ledde till att en patient fick en försenad diagnos och cancerbehandling.

Regionen ska ha haft möten med kvinnan och försökt lösa problemen genom att bland annat ge henne utökad administrativ tid. Men läkaren har fortsatt svårt att prioritera sina arbetsuppgifter skriver IVO i sin anmälan.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons