Annons

Växjöläkare misstänks för narkotikasmuggling

Växjö • Publicerad 10 februari 2024
Växjöläkaren och en kamrat från Blekinge misstänks ha smugglat in Zopiklon.
Växjöläkaren och en kamrat från Blekinge misstänks ha smugglat in Zopiklon.Foto: Tullen

En läkare i Växjö misstänks för narkotikasmuggling. Han åtalas nu tillsammans med en god vän från Blekinge ha smugglat in flera hundra tabletter zopiklon, som är ett narkotikaklassat preparat som används vid olika sömnbesvär.

Enligt stämningsansökan handlar det om 560 tabletter som fastnade i tullkontrollen på Arlanda. Läkaren förnekar brott och uppger att vännen bett honom om hjälp med betalningen eftersom denne saknade betaltjänsten Paypal. Kompisen nekar också till brott men misstänks ha smugglat in narkotikaklassade preparat vid två tillfällen, både införseln som Växjöläkaren kopplas till och ytterligare en smuggling en dryg vecka senare.

Annons

Avsändaren av breven finns i Indien och det uppges att breven ska innehålla skönhetsprodukter.

De båda åtalade menar att avsändaren av misstag måste ha råkat skicka de narkotikaklassade sömntabletterna i stället för kosttillskott.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons