Annons
Växjö

Växjöläraren kan prisas i Sverige

Växjö • Publicerad 21 maj 2023
Ingela Kjellson, lärare på Kungsmadskolan i Växjö, tillsammans med MiaJohansson, projektledare UngFöretagsamhet Kronoberg.
Ingela Kjellson, lärare på Kungsmadskolan i Växjö, tillsammans med MiaJohansson, projektledare UngFöretagsamhet Kronoberg.Foto: Pressbild

I mitten av mars arrangerades den regionala UF-finalen i Kronoberg där priser delades ut i 15 olika kategorier.

Ingela Kjellsson på Kungsmadskolan i Växjö vann priset Årets UF-lärare och nu står det klart att hon har placerat sig topp fem i hela landet och har chansen att bli Årets UF-lärare i Sverige. Den 24 kommer hon att bli intervjuad av en jury innan vinnaren tillkännages på kvällen.

Annons

–Ingela Kjellsson är en passionerad lärare med en glädje, motivation och ett driv som smittar av sig på alla runt omkring; elever, kollegor, skolledare och UF-kontoret, säger Mia Johansson, projektledare för gymnasiet på Unf Företagsamhet Kronoberg.

SM i Ung Företagsamhet genomförs nästa vecka där vinnare i flera olika kategorier utses.

Fakta

Utdrag från motiveringen till Årets lärare i Kronoberg

Ingela Kjellsson arbetar hårt för att motivera och pusha sina elever och alla elever står i fokus oavsett vilken vara, tjänst eller idé man kämpar med. Läraren är närvarande och finns där för sina elever både i med- och motgång och förmedlar en tydlig, genuin tro på elevernas arbete och har ett kreativt arbetssätt som får eleverna att utvecklas.

Årets UF-lärare arbetar inte bara för sina egna elever utan för skolans samtliga UF-elever genom gemensamma aktiviteter på skolan där det skapas en vi-känsla oavsett program man tillhör. Det lokala näringslivet bjuds in som en självklar del i skolans UF-arbete.

Årets UF-lärare, Ingela Kjellsson, är relativt ny i Kronobergs UF-familj, men blev med sin värme, snabbt en självklar del i den.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons