Annons
Växjö

Växjömålvakten har inte släppt in mål sedan 6 augusti – nu prisas hon

Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Växjös målvakt Louise Högrell.
Växjös målvakt Louise Högrell.Foto: JOHANNA WALLEN

På 22 matcher har Växjö DFF släppt in tolv matcher i Elitettan den här säsongen. Laget har inte släppt in något mål på sju raka seriematcher och det senaste insläppta målet kom mot Jitex den 6 augusti.

Nu prisas Växjö DFF:s målvakt Louise Högrell som månadens spelare i Elitettan i september. Hon höll under månaden nollan mot Älvsjö, IK Uppsala, RIK Karlskoga och IFK Norrköping.

Annons

– Jag känner mig självklart väldigt hedrad att bli utsedd till Månadens Spelare. Det gör mig väldigt glad att ens bli nominerad. Vi som lag har spelat med extremt hög kvalitet den senaste tiden, men det är tack vare vårt fantastiska försvarsspel det ens är möjligt för mig att hålla tätt i målet, säger Louise Högrell.

Förutom äran får Louise Högrell skänka 10 000 kronor till ett valfritt CSR-projekt i klubben. Hon har valt att stötta Växjö DFF:s fadderverksamhet.

– Med bakgrund till att 60 % av alla unga tjejer saknar kvinnliga förebilder inom fotbollen har vi återupptagit vår fadderverksamhet som under pandemitiden tyvärr uteblev. Samtliga av våra barn- och ungdomslag har blivit tilldelade två A-lagsspelare som bland annat hälsar på hos lagets träning en gång i månaden, säger Laura Solterbeck, klubbchef i Växjö DFF.

Utöver fadderverksamheten i egna föreningen bjuds fler föreningar i länet in till hemmamatcherna där de får en visning av Visma Arena, träffa huvudtränaren Olof Unogård och prata med sportchefen Dennis Popperyd och en A-lagsspelare.

Det är andra månaden i rad som en Växjö DFF-spelare vinner utmärkelsen. I augusti prisades Evelyn Ijeh.

Fakta

Juryns motivering

Högrell har hållit tätt i hela september och är nu uppe i sju raka matcher utan insläppt mål. Samtidigt rusar hennes Växjö mot förstaplatsen och tabellettan har just nu åtta poängs marginal till -tvåan, -trean och -fyran.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons