Annons
Växjö

Växjöministern Tomas Eneroth anklagas för att ha tafsat på kvinnlig kollega

Växjö • Publicerad 18 november 2021
Tomas Eneroth (S) misstänks ha tafsat på en partikollega.
Tomas Eneroth (S) misstänks ha tafsat på en partikollega.Foto: Urban Nilsson

Infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinnlig kollega. Det ska ha skett i samband med partiets kongress i Göteborg den 6 november, rapporterar Aftonbladet.

”Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt”, skriver Eneroth i ett sms till Aftonbladet.

Annons

Enligt tidningens uppgifter har ministern i samband med att han gav en kvinna en kram tafsat henne på rumpan. Tomas Eneroth (S) har kommenterat händelsen i ett sms till Aftonbladet och säger att han har bett om ursäkt.

”Vid 18-tiden på lördagen träffades jag och ett flertal kongressombud inför middagen. På väg bort till min flickvän som satt någon meter därifrån hälsade jag på en kvinna med att, som jag menade och uppfattade det, lägga handen på ryggen på henne. Det hela gick på några sekunder och jag tänkte inte vidare på det”.

Socialdemokraterna har inlett en intern utredning efter händelsen.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons