GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöpar har 25 vuxna hundar på sin gård – utan tillstånd

     Växjö • Publicerad onsdag 22:00
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: DANIEL NILSSON

     I somras besökte djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen en gård på en mindre ort utanför Växjö. Det visade sig att paret som bor på fastigheten håller cirka 15 vuxna hundar samt nio valpar – utan kenneltillstånd. På en uppföljande inspektion en månad senare hade paret istället 25 vuxna hundar och fem valpar.

     Eftersom paret inte har något tillstånd från Jordbruksverket för att bedriva kennel informerade inspektörerna paret om att de måste begränsa antalet vuxna hundar på gården rejält. Vid ytterligare två inspektioner under hösten var antalet vuxna hundar fortsatt runt 25 stycken.

     Nu har länsstyrelsen utfärdat ett föreläggande med stöd av djurskyddslagen. Inom en månad får antalet vuxna hundar vara max nio till antalet. Annars hotar länsstyrelsen med åtgärder som vite, omhändertagande av hundar eller djurförbud.

     Fakta

     Enligt tillsynslagen måste du söka tillstånd hos länsstyrelsen om du har tio eller fler hundar som överstiger tolv månaders ålder.

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.