Annons

Växjöpar lurades att swisha i väg 22 000 kronor

Växjö • Publicerad 14 augusti 2023
Swish.
Swish.Foto: MAGNUS LEJHALL

Ett par i 70-årsåldern som bor i Växjö blev en kväll i förra veckan lurade vid ett fräckt telefonbedrägeri.

Enligt polisen blev paret uppringda av en person som sa sig företräda Telia. Personen berättade för paret att dom båda kunde få mycket förmånliga mobilabonnemang om de bytte från sitt nuvarande telefonbolag till Telia. Det enda paret behövde göra var att betala en summa för att avsluta sina nuvarande abonnemang.

Annons

– Dom har enligt anmälan swishat i väg 11 000 kronor var till bedragaren, så de blev av med totalt 22 000 kronor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen har ingen misstänkt och det inträffade utreds som befogenhetsbedrägeri. Det innebär att bedragaren utge sig för att vara till exempel banktjänstemän, polis eller läkare och använder sig av social manipulation och människors tilltro till auktoriteter för att på så sätt lura till sig egen ekonomisk vinning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons