Annons
Växjö

Växjöpark uppmärksammas av internationell jury

Växjö • Publicerad 21 augusti 2022
Områdesparken Torparängen nominerades till ett prestigefullt landskapspris.
Områdesparken Torparängen nominerades till ett prestigefullt landskapspris.Foto: Calle Rydqvist

Parken vid Torparängen i Växjö valdes ut som en av fem nominerade i kategorin offentlig park av en jury med några av världens främsta arkitekter till det prestigefyllda landskapspriset Landezine International Landscape Award.

Syftet med priset är att uppmärksamma intressanta landskapsarkitekter och deras projekt från hela världen och det blev visserligen en annan park som tilldelades priset. Men Frans Gillberg, uppvuxen i Åseda och en av av landskapsarkitekterna bakom Torparängen, är ändå glad över nomineringen.

Annons

– Konkurrensen är otroligt hård. Juryn spänner över hela världen, säger Frans Gillberg till Smålandsposten.

Parken färdigställdes i juni år 2020 och innehåller bland annat en lekplats, bollyta, klättervägg, basketplan och utegym. Landskapsarkitekterna bakom Torparängen är verksamma vid arkitektbolaget Liljewall, samma bolag som har anlitats till det planerade nya sjukhuset i Räppe.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons