Annons

Växjöpolisen utreder vållande till annans död när patient dog på sjukhuset

Växjöpolisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död, efter en händelse på Centrallasarettet i Växjö.
– Det är ett känsligt ärende, säger jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg.
Växjö • Publicerad 16 februari 2023
Växjö lasarett. Arkivfoto
Växjö lasarett. ArkivfotoFoto: Per Jodenius

Polisen utreder ett fall av vållande till annans död, efter en händelse på Centrallasarettet i Växjö som ska ha inträffat under onsdagen.

Enligt jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg fick Växjöpolisen på torsdagen ett samtal från en vårdpersonal på sjukhuset som berättade om ett misstänkt brott i samband med att en patient avled under onsdagen.

Annons

– Enligt uppgifterna som vi fått har patienten avlidit efter att ha fått en felaktig dos av ett läkemedel. Läkemedlet ska inte ha getts av den som ringde oss utan av en annan vårdpersonal, fortsätter Fabian Sandberg.

– Jag har valt att inleda en förundersökning om vållande till annans död och utredningen får visa vad det är som har hänt, säger han.

Han vill inte ge några ytterligare detaljer kring utredningen som nu är i ett inledande skede men säger att det är ett känsligt ärende.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons