Annons
Växjö

Växjöpolitikern får allt större stöd inför språkrörsvalet – stöttas av Fridolin och tunga politiker: ”Golvat många medlemmar”

Växjö • Publicerad 16 november 2023
Kommunalråd Magnus P Wåhlin kandiderar som Miljöpartiets nya språkrör.
Kommunalråd Magnus P Wåhlin kandiderar som Miljöpartiets nya språkrör.Foto: LENA GUNNARSSON

På lördag väljer Miljöpartiet vem som ska efterträda Per Bolund som språkrör. Efter att valberedningen gått ut med att deras förslagna kandidat är riksdagsledamoten Daniel Helldén var det många som trodde att han skulle bli vald men det kan bli en riktig rysare då motkandidaten är Växjös kommunalråd Magnus P Wåhlin som många nu har gett sitt stöd.

Sedan tidigare har Magnus P Wåhlin fått stöd från Miljöpartiet i Göteborg och Grön Ungdom och häromdagen visade förre språkröret Gustav Fridolin sitt stöd till Magnus P Wåhlin. Även Europaparlamentarikern Pär Holmgren, som också kandiderade förut men drog sig ur, har sagt att han hellre ser Växjöpolitikern än Helldén som nytt språkrör. Förra veckan beslutade sig Martin Marmgren, som har varit en av förhandsfavoriterna, att också dra sig ur och visa sitt stöd till Magnus P Wåhlin.

Annons

På Aftonbladets debattsidor har ett antal politiker inom Miljöpartiet och aktiva i miljörörelsen uppmanat ombuden på Miljöpartiets kongress att välja Magnus P Wåhlin som. 105 personer i miljörörelsen har i en gemensam debattartikel skrivit att han är den av kandidaterna som står närmast Sveriges miljörörelse och står för social rättvisa. Under torsdagen gick 52 miljöpartistiska politiker ut i en debattartikel och uppmanade att Magnus P Wåhlin och Märta Stenevi ska väljas.

”Magnus P. Wåhlin är en folklig och värderingsdriven politiker som spenderat sitt vuxna liv som präst i mellanstora, småländska Växjö. Han vet vad det innebär att kombinera det lilla och det stora” skriver politikerna i artikeln. De skriver också att han under de senaste månaderna gått från att vara något av en doldis till att ”på utfrågning efter utfrågning golvat många medlemmar med sin retoriska förmåga och brinnande engagemang”.

Bland de politiker som har skrivit under debattartikeln finns ordförandena för Miljöpartiets Stockholmsdistrikt och Göteborg, Miljöpartiets gruppledare i Växjö Pernilla Bodin och språkrören i Grön ungdom.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons