Annons
Växjö

Växjöpolitikern petas från tyngsta uppdraget

Växjö • Publicerad 12 december 2022
Gunnar Nordmark (L).
Gunnar Nordmark (L).Foto: Elvedin Basic

Till höstens val var Gunnar Nordmark Liberalernas toppnamn. Han blev personvald men trots det petas han från de tyngsta uppdragen.

Han har under den gångna mandatperioden varit ledamot i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Men nu byts han ut.

Annons

– Det är klart att med tanke på att jag stod som förstanamn, med tanke på att jag är den som är inkryssad, med tanke på att jag hade de här posterna tidigare, så är det väl klart att jag hade hoppats och trott att jag skulle ha en mer framträdande position än vad jag har fått, säger Gunnar Nordmark (L) till Smålandsposten.

Han säger till tidningen att han fick veta det tre dagar innan nomineringsmötet frågade valberedningen om varför han inte får fortsatt förtroende men att det inte gick att få fram vad det egentligen handlade om.

I stället blir universitetslektorn och språkvetaren Christina Rosén (L) ordinarie ledamot i kommunstyrelsen. Michael Färdig, HR-chefen i Alvesta kommun, blir ersättare i kommunstyrelsen.

– Vi har summerat hur kommunföreningen vill ha det den här mandatperioden och vilka som ska företräda partiet. Då har det blivit det här i resultatet. Så mycket mer har jag inte att säga, säger Yngve Filipsson (L) till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons