Annons
Växjö

Växjöpolitikern tar plats högt upp på partiets EU-lista

Växjö • Publicerad 20 november 2023
Tajma Sisic (S) är nia på Socialdemokraternas lista.
Tajma Sisic (S) är nia på Socialdemokraternas lista.Foto: Josefine Stenersen Nilsson

I fredags presenterade Socialdemokraterna sin lista till nästa års val till Europaparlamentet. På plats nio på listan finns Växjöpolitikern Tajma Sisic (S), 29 år.

– Jag är glad och ödmjuk över att partiet har valt att placera mig på plats 9. Jag vill se ett Europa där arbetare inte utnyttjas och där klimatet integreras i all politik. Sverige måste återigen blir en stark röst för medmänsklighet och solidaritet, och det europeiska samarbetet behöver stärkas samtidigt som vissa nationella angelägenheter ska vara just nationella, säger Tajma Sisic.

Annons

Hon är för närvarande förtroendevald i Växjö kommun och ordförande för Vidingehem sedan årsskiftet.

– Tajma är en stark kandidat och jag är glad och stolt över att hon företräder S i Kronoberg, säger Robert Olesen, ordförande för Socialdemokraterna i Kronoberg.

Sverige har sedan Storbritanniens utträde ur EU för tre år sedan 21 mandat. Socialdemokraterna har för närvarande fem mandat i Europaparlamentet efter att i 2019 års val fått 974 589 röster, vilket motsvarar 23,48 procent av alla röster. Valdeltagandet i EU-valet var drygt 55 procent i det senaste valet. 2024 års val sker den 9 juni.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons