Annons

Växjöprofil invald i anrikt sällskap

Växjö • Publicerad 15 juli 2023
Håkan Jalling, nyinvald i Riksidrottens vänner.
Håkan Jalling, nyinvald i Riksidrottens vänner.Foto: Urban Nilsson

Växjöbon Håkan Jalling blev i början av juli omvald som ordförande för Sveriges Schackförbund. Men nu har han även blivit invald i en anrik förening, nämligen Riksidrottens Vänner.

Riksidrottens vänner bildades 1916 och har som syfte att ena framstående idrottspersonligheter så att de kan hjälpas åt att föra svensk idrott framåt. I skrivande stund har sällskapet ungefär 400 medlemmar.

Annons

På sin hemsida skriver Riksidrottens vänner kallar man sig för en kamratförening med gamla anor och att deras medlemmar ”har stor kunskap och erfarenhet om idrott, organisation och ledarskap. Något vi gärna vill dela med oss av till dagens idrottsrörelse och nu aktiva ledare. Samtidigt följer vi nyfiket dagens idrott och dess utveckling.”.

Samtidigt som Håkan Jalling så valdes även Åsa Edlund Jönsson, den förra sportchefen på SVT och nya generalsekreteraren i Sveriges olympiska kommitté (SOK) samt Lars Lagerbäck, tidigare förbundskapten för Sveriges fotbollslandslag in i sällskapet.

– Det är väldigt hedrande att bli invald i Riksidrottens vänner, men framför allt ser jag det här som ett stort steg för svenskt schack och som ytterligare ett bevis på att vi tillhör den svenska idrottsrörelsen, säger Håkan Jalling.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons