Annons
Växjö

Växjöprofilen får nytt uppdrag: ”En spännande injektion”

Växjö • Publicerad 27 januari 2024
Markus Emilsson blir gästcurator på Växjö konsthall.
Markus Emilsson blir gästcurator på Växjö konsthall.Foto: Privat

Växjö konsthall kommer att ha konstnären och konsthantverkaren Markus Emilsson som gästcurator under 2024. Han är på plats från och med slutet av januari och ska komma med nya tankar i verksamheten.

– Det här blir en spännande injektion på konsthallen. När vår utmärkta ordinarie curator är föräldraledig tar vi chansen att få in nya perspektiv. Markus fokus på helhetsupplevelser och hans driv i att generera nya tankar och möten ska bli inspirerande att följa, säger Christina Dahlgren, kulturchef på Växjö kommun som har haft hand om rekryteringen.

Annons

Växjö konsthall har inte arbetat med gästcuratorer på det här sättet innan men man tror att det kommer att stärka och utveckla verksamheten som mötesplats

Markus Emilsson har genom åren gjort uppmärksammade konstverk och projekt som ”Vernissage, Halv 7 Hos Dig!” där invånare fick möjlighet att låna hem en helt ny glasutställning. Han ligger också bakom konstpromenaden ”Växjö Pride Art Walk” där konstverk placerades ut i Fyllerydsskogen.

– Jag triggas av hur konsten föds i relation till besökare, plats och kontext. På Växjö konsthall ser jag möjligheter att tillföra mina kreativa och praktiska kompetenser inom utställningsarbete samt mitt intresse för publika situationer och relationer. Genom det vill jag bidra till att Växjö konsthall fortsätter att växa som en konstnärlig mötesplats som både utmanar och omhändertar besökare genom konstnärliga upplevelser, säger Markus Emilsson.

Sommarens utställning i konsthallen blir den första utställningen som Markus ansvarar för helt själv. Han kommer även att arbeta med egna och redan inbokade utställningar under 2024 samt planera inför 2025.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons