Annons
Växjö

Växjörestaurang får kritik efter flera brister – ris förvarades i vilorummet

Växjö • Publicerad 10 juni 2022

En restaurang i Växjö får kritik efter att miljö- och hälsoskyddsavdelningen i Växjö kommun gjort en oanmäld rutininspektion. Det blev sju uppskrivna avvikelser efter besök.

Bland annat ska restaurangen ha haft flera hål i taket, både i köket och i andra rum i lokalen och inspektörerna vittnar om att det var rörigt i lokalen med redskap, utrustning och annat som inte användes. I ett rum fanns en trädgårdsslang, matta och däck som inte hör hemma i en livsmedelslokal.

Annons

Dessutom förvarades livsmedel på felaktigt sätt. Ris förvarades i vilorummet och en hink med livsmedel som stod i kylrummet och spannar med kyckling i köttkylen saknade varuskydd.

Restaurangen ska även förvarat knivar mot en smutsig vägg vid beredningsbänken där de maler kött och handduschmunstycken var smutsiga i både köket och diskrummet. Dessutom saknades tvål och handtorkspapper på personaltoaletten och vid en diskho i köket.

Enligt inspektörerna förvarades kyckling i ungefär 30 grader i väntan på att kylas ner eller hettas upp och serveras till kunderna. Vid 30 grader finns en ökad risk för bakterietillväxt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons