Annons
Växjö

Växjörestaurang satsar på ett nytt koncept: ”Kämpar för att kunna fortsätta”

Växjö • Publicerad 22 december 2023
Adam Hamad.
Adam Hamad.Foto: Maha Nasser

Restaurang Baron 8 satsar på ett nytt koncept, som är en blandning av österländsk och västerländsk kultur genom mat. Med anledning av julfirandet kommer restaurangen att servera en öppen buffé innehållande svensk och orientalisk mat från 11 december till 23 december.

– Restaurangen erbjuder en öppen buffé till reducerade priser i samband med julfirandet. Vi kommer att servera svenska mat som köttbullar, pasta, fisk och svenska såser. Men vi kommer också ha orientalisk mat som mandi, shawarma samt pizza och vegetarisk mat. Det är första gången som svensk mat serveras på vår restaurang. Vi är måna om att våra kunder är mycket nöjda och därför erbjuder vi olika sorters mat från olika kulturer. Om en kund till exempel vill äta svensk mat så kan han göra det samtidigt som han får smaka orientalisk mat, säger Adam Hamad, ägare på Baron 8.

Baron 8.
Baron 8.Foto: Maha Nasser
Annons

Enligt Adam Hamad kommer restaurangens satsning på det nya konceptet under en svår period för branschen, på grund av inflationen och kundernas svaga köpkraft.

Har ni planer på att expandera i framtiden?

– Just nu kämpar vi för att kunna fortsätta. Men vi har en plan att i framtiden öppna en avdelning med efterrätter, kaffe och te. Men för närvarande kommer vi att arbeta med att få det här konceptet att bli lyckat.

Baron 8.
Baron 8.Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons