GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjörestaurang tvingas böta – ”testkörde maskinerna”

     Växjö • Publicerad 12 oktober 2021
     Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
     Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
     Foto: ARNE FORSELL

     En restaurang i Växjö startade sin verksamhet utan att söka tillstånd hos kommunen, skriver Smålandsposten. Samma dag som klagomål om den tillståndslösa verksamheten inkom till miljö- och hälsoskyddsnämnden i somras, fick matstället besök av inspektörer.

     Inspektörerna konstaterade att verksamheten var igång, efter att ha bevittnat anställda som ”skar upp kebabkött från två spett som var på grillning”.

     Restaurangens ägare nekade till anklagelserna och förklarade att man endast testkörde utrustningen för ”att upptäcka eventuella felaktigheter”.

     Miljö- och hälsoskyddsnämnden bortser från den förklaringen och skriver i sitt beslut att restaurangen nu ska betala en sanktionsavgift på 75 000 kronor.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.