GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjörestaurangen öppnar i centrala Stockholm

I augusti 2019 öppnade krögaren Allan Schwech Umami Grill på Storgatan i Växjö. Nu tar han konceptet till Stockholm och öppnar en restaurang med 170 sittplatser.
– Vi blir unika med vår satsning och kommer att vara den enda i Stockholm med vårt koncept. Det är därför man vågar, säger Allan Schwech.
Växjö/Stockholm • Publicerad 10 april 2022 • Uppdaterad 11 april 2022
Umami Grill som startades i Växjö 2019, ska nu också öppnas i Stockholm.
Umami Grill som startades i Växjö 2019, ska nu också öppnas i Stockholm.Foto: Pressbild

Allan Schwech driver Umami Monkey, Umami Grill samt Pinchos i Växjö och Kristianstad. Nu går han in i en ny fas och satsar i huvudstaden. Efter sommaren öppnar han Umami Grill i Stureplansgruppens lokal på Tegnérgatan i Vasastan i centrala Stockholm.

– Det känns fantastiskt kul. Jag vill ta nästa steg och har letat lokal i Stockholm tidigare. I oktober förra året blev jag kontaktad av en mäklare som frågade om vi ville öppna i Suppers gamla lokal. Stureplansgruppen hade tänkt öppna något eget där men sedan såg de vårt koncept och gillade det, säger Allan Schwech.

Allan Schwech driver sedan tidigare flera restauranger i Växjö.
Allan Schwech driver sedan tidigare flera restauranger i Växjö.Foto: Nadia Hagberg

Umami Grill är ett brasilianskinspirerat steakhouse där maten serveras på ett speciellt sätt. Gästerna plockar tillbehören själv och sedan kommer personalen ut med olika, nygrillade köttsorter som serveras vid bordet. Restaurangbesökarna får en bricka med röd, gul och grön färg. Om de har den gröna brickan uppe kommer kockarna med nytt kött, vill man vänta lite sätter man tallriken på gul och är man nöjd ska den placeras på den röda brickan.

– Vi blir unika med vår satsning och kommer att vara den enda i Stockholm med vårt koncept. Det är därför man vågar. Vi har fått väldigt fin positivt i Växjö där gästerna berömt vårt koncept och goda smaker. Jag har utgått från gästernas bedömning och många gillar det. Det är inte för alla men de som gillar det kommer att älska det.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.