Annons

Växjörestaurangerna kan vinna åtta priser

Växjö • Publicerad 25 mars 2024
Per Bengtsson är en av ägarna till PM & Vänner och Gustav Hector är delägare i Villa & Trädgård de luxe. Bilden är ett collage.
Per Bengtsson är en av ägarna till PM & Vänner och Gustav Hector är delägare i Villa & Trädgård de luxe. Bilden är ett collage.Foto: Per-Erik Sandebäck/Filip Sjöfors

Årets finalister i Star Wine List of the Year Sverige har presenterats. Rekordmånga finalister har utsett, 59 stycken, och bland dessa finns både PM & Vänner och Villa & Trädgård de luxe i Växjö.

PM & Vänner är finalist i sju olika kategorier, däribland Best Long list med listor för över 600 referenser, bästa listan med mousserande vin och för bästa vinlistorna med viner från Österrike, Tyskland och Kalifornien.

Annons

Villa & Trädgård de luxe kan vinna priset för bästa Sustainable wine list och för bästa listan med viner från Beaujolais. I den sistnämnda kategorin är även PM & Vänner nominerad.

Dessutom kommer Grand Prix för den bästa listan totalt att utses under finalen. PM & Vänner har vunnit den utmärkelsen flera gånger.

Här är priserna Växjörestaurangerna kan vinna

PM & Vänner:

Best long list (För listor med över 600 referenser)

Best Austrian Wine List (Den bästa listan med viner från Österrike)

Best Sparkling Wine List (För den bästa listan med mousserande vin)

Best California Wine List (För den bästa listan med viner från Kalifornien)

Best Beaujolais Wine List (Den bästa listan med viner från Beaujolais)

Best German Wine List (För den bästa listan med viner från Tyskland)

Best Bourgogne Wine List (För den bästa listan med viner från Bourgogne)

Villa & Trädgård de luxe:

Sustainable Wine List (För kategorin Sustainable Wine List utvärderas inte bara vinlistan, utan även krogens övriga hållbarhetsåtgärder)

Best Beaujolais Wine List (Den bästa listan med viner från Beaujolais)

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons