Annons
Växjö

Växjös elever får tycka till om skolmaten

Växjö • Publicerad 3 september 2022
Nu får eleverna tycka till om skolmaten.
Nu får eleverna tycka till om skolmaten.Foto: PETTER ARVIDSON

Elever på sex olika skolor i Växjö kommun får möjlighet att tycka till om sig skolmat genom att trycka på smileys på en frågeterminal.

– Skolmaten engagerar och det vill vi ta vara på, för nöjdare elever äter mer och orkar skoldagen bättre. Det är otroligt viktigt att eleverna får vara delaktiga i sina skolmåltider och genom en frågeterminal får vi ytterligare ett sätt att involvera eleverna, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Annons

Det är elever på Braås skola, Norregårdskolan, Ingelstad skola, Bäckaslövskolan, Elin Wägner skola och Östra lugnets skola som får tycka till om skolmaten direkt efter att de har ätit den.

– Vi samlar in och utvärderar resultaten varje vecka och kan då till exempel se vilka maträtter som eleverna är nöjda med och vilka de är mindre nöjda med. Vi vill att eleverna ska ha möjlighet att tycka till om skolmaten, men också om annat som rör måltidssituationen. Genom att fånga upp elevernas åsikter kan vi se om det finns något vi kan ändra på, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef för måltidsorganisationen.

Efter varje termin kommer frågeterminalerna att flyttas till andra skolor för att alla elever ska få möjlighet att tycka till.

Genom att trycka på smileys kan eleverna tycka till om skolmaten och måltidsmiljön.
Genom att trycka på smileys kan eleverna tycka till om skolmaten och måltidsmiljön.Foto: Växjö kommun
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons