Annons
Växjö

Växjös flygplats fortsätter som beredskapsflygplats

Växjö • Publicerad 1 januari 2024
Växjö flygplats.
Växjö flygplats.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att ingå överenskommelser med 27 flygplatser om att de ska vara beredskapsflygplatser under 2024. En av dessa är Växjö Småland Airport som alltså väntas fortsätta som beredskapsflygplats.

– Med dessa 27 beredskapsflygplatser tillgodoses behovet av samhällsviktig luftfart även under nästkommande år. Det är viktigt för till exempel ambulansflyg, räddningstjänst, brandflyg, kustbevakningsflyg och för totalförsvarets behov. Särskilt mot bakgrund av det allvarliga säkerhetspolitiska läget i Sveriges närområde, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Flygplatserna ska dygnet runt vara beredda att ta emot luftfartyg som utför transporter för till exempel hälso- och sjukvården eller räddningstjänsten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons