Annons

Växjös första bubble tea-kafé har öppnat: ”Något helt nytt”

Växjös första bubble tea-kafé har öppnat och nu hoppas de ansvariga att den trendiga drycken även ska slå igenom i Växjö.
– Efterfrågan har varit stor, säger Zahra Batool.
Växjö • Publicerad 9 september 2023
Said Hassib och Zahra Batool har startat upp Växjös första bubble tea-kafé.
Said Hassib och Zahra Batool har startat upp Växjös första bubble tea-kafé.Foto: Montage/Smålandsposten

De senaste åren har bubble tea blivit en populär dryck runt om i Sverige. Det är en te-, mjölk eller kaffebaserad dryck med ursprung från Taiwan med geléartade kulor som består av tapiokastärkelse eller stärkelse med juice i.

Nu har Växjö fått sitt första bubble tea-kafé. Det nya kaféet öppnade vid Båtmanstorget i samband med Karl-Oskardagarna i år.

Annons

– Jag och min bror har älskat bubble tea och haft det som affärsidé i två år men inte riktigt vågat öppna något. Men sedan såg vi hur stor efterfrågan var och därför har vi nu startat Bubble Tea & Coffee, säger Zahra Batool som är med och driver det nya kaféet som hennes bror Said Hassib äger.

Hur känns det att ha kunnat öppna kaféet nu?

– Det har känts jättebra, jag är positiv. Det här är något helt nytt och Växjö börjar bli stort och jag känner att det är en bra start nu. Det är en jätteskön känsla, säger Zahra.

Bubble Tea & Coffee serverar bubble tea i olika smaker, kaffe och proteinshake som ska locka träningsintresserade.

– Vi har fått en bra start under de första veckorna. Det här är nytt för folket men de börjar lära sig att vi finns och vad vi erbjuder, säger Zahra Batool.

Bubble tea har sitt ursprung från Taiwan och har under de senaste åren blivit en populär dryck i Sverige.
Bubble tea har sitt ursprung från Taiwan och har under de senaste åren blivit en populär dryck i Sverige.Foto: Privat

Hon beskriver bubble tea som en väldigt god dryck med speciell smak och jämför konsistensen lite med Aloe vera-drycker. Bubble tea dricks med stora sugrör för att kulorna ska kunna följa med upp från botten.

– Vi vill erbjuda olika varianter så att det passar många.

Vad har du för drömmar i framtiden?

– Min förväntning är att det här ska bli något väldigt stort. Jag vill komma fram med egna koncept och egna smaker, till exempel vid högtider, och att det ska bli en destination som man åker till från andra städer. Sedan vill jag öppna i andra städer också.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons