Annons
Växjö

Växjös första regnbågsövergångsställe på plats

Växjö • Publicerad 28 november 2023
Växjös första regnbågsövergångsställe är på plats.
Växjös första regnbågsövergångsställe är på plats.Foto: Pressbild

Växjö kommun har fått sitt första övergångsställe i regnbågens färger. Under tisdagen invigdes övergångsstället på Södra Ringvägen av barnen på Regnbågens förskola i Växjö.

Förslaget om att göra ett regnbågsövergångsställe kom till Malin Lauber, kommunstyrelsens ordförande i Växjö, från barnen på förskolan och nu har det blivit verklighet.

Annons

Förutom övergångsstället önskade barnen att det skulle finnas en guldfärgad soptunna för att göra det mer positivt att kasta skräp och nu är även den på plats.

För att göra det mer positivt att kasta skräp önskade barnen på Regnbågens förskola i Växjö en guldfärgad soptunna som nu är på plats.
För att göra det mer positivt att kasta skräp önskade barnen på Regnbågens förskola i Växjö en guldfärgad soptunna som nu är på plats.Foto: Pressbild

För ett år sedan beslutade utbildningsnämnden att starta upp ett lokalprojekt i syfte att genomföra en nybyggnation på fastigheten för nuvarande Regnbågens förskola. Planen är att bygga en ny förskolebyggnad med upp till 90 platser och just nu pågår utredning där man tittar närmare på detaljplanen, skisser och olika alternativ.

Den nuvarande byggnaden har en bärande konstruktion som delvis är intakt från uppförandet och delvis renoverad för 25 år sedan. Vöfab har gjort bedömningen att det inte är skäligt att renovera, bygga till eller bygga om den nuvarande konstruktion inte klarar av högre belastning eller en förändrad planlösning.

I februari väntas beslut om projektering tas och i januari 2025 väntas beslut om byggnation av den nya förskolan tas. Om det blir tummen upp från politikerna väntas den nya förskolan stå klar till hösten 2026.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons