Annons
Växjö

Växjös gamla tågstation blir kyrka i småländsk stad

Växjö • Publicerad 12 mars 2022
Den gamla stationsbyggnaden från Växjö ska omvandlas till en kyrka i Jönköping.
Den gamla stationsbyggnaden från Växjö ska omvandlas till en kyrka i Jönköping.Foto: Adam Sjoborg

Ansgariiförsamlingen i Vätternäs i Jönköping ska omvandla Växjös järnvägsstation till kyrka, det rapporterar Smålandsposten. Församlingen köpte järnvägsstationen för 3,1 miljoner via Blocket i höstas.

Församlingen har fått ett muntligt ja till ett tillfälligt bygglov. När alla papper är klara inleds markarbetet. Förhoppningen är att modulerna ska börja monteras i juni och att den nya kyrkan ska vara klar för gudstjänst på tacksägelsedagen den 9 oktober i år.

Annons

Ansgariikyrkan brann ner till grunden i början av augusti 2021. Sedan dess har församlingen med 137 medlemmar fått hyra in sig i tillfälliga lokaler.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons