GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjös nya hinderbana invigd

     Anna Magnusson från Urshult testade den nya banan under invigningen.
     Anna Magnusson från Urshult testade den nya banan under invigningen.
     Foto: Växjö OCR

     I helgen invigdes Växjös nya OCR-bana mellan Bramstorp och Krokvik, en knapp mil från Växjö. OCR är en förkortning av obstacle course running, som kan beskrivas som en löpform med hinder längs vägen. Det är en hinderbana där kondition, styrka, spänst, smidighet och mod ställs på prov.

     – Det känns jättekul. Det ska bli spännande att se hur den nya banan tas emot, säger Daniel Evaldsson, ordförande i den ideella föreningen Växjö OCR som står bakom satsningen.

     Banan är drygt 1 kilometer lång och bjuder på runt 25 hinder i varierande svårighetsgrad från enkla hinder som de flesta klarar till hinder som utmanar den svenska eliten.

     – Vi har haft en tanke när vi har byggt banan att det ska vara en utmaning för både nybörjare och eliten som kommer. Nybörjare som är grundtränade och kanske klarar ett varv runt Växjösjön borde klara ungefär hälften, säger Daniel Evaldsson.

     Hur svårt är det?

     – Som nybörjare men normaltränad kommer man nog klara en del hinder och nära att klara andra hinder. Förhoppningen är att man ska vilja komma tillbaka och klara fler hinder. Men kommer du helt otränad så kommer det att vara fruktansvärt jobbigt och svårt, säger Daniel Evaldsson.

     Banan kommer att vara öppen för allmänheten mot en avgift på 80 kronor som swishas på plats.

     "Kommer du helt otränad så kommer det att vara fruktansvärt jobbigt och svårt"

     Foto: Växjö OCR

     Läs mer