Annons
Växjö

Växjös nya park för miljoner öppnad

Växjö • Publicerad 14 september 2023
Stig Svenssons park i Arenastaden.
Stig Svenssons park i Arenastaden.Foto: carlun001, Växjö kommun

De senaste åren har de västra delarna av Arenastaden genomgått en förvandling med nya bostäder och en ny områdespark.

Nu har parken, Stig Svenssons park, öppnats för allmänheten. Parken som ligger mellan konstgräsplanerna och det nya bostadsområdet längs med Hejaregatan har en lekplats, en mindre bollplan och en hinderbana.

Annons

Redan i februari i år öppnade lekplatsen men under våren och sommaren har delar av parken, som bollplanen, hinderbanan och gräsytor, varit avstängd för att det nysådda gräset skulle kunna växa till sig. Enligt Växjö kommun har öppnandet dröjt på grund av våren och försommarens torka men nu har avspärrningarna tagits ner och det är fritt fram att vistas i hela parken.

Målet med den nya områdesparken har varit att det ska bli en central mötesplats som uppmuntrar till fysisk aktivitet. När kommunen tog beslut om att bygga den nya parken beräknades kostnaden hamna på sex miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons