Annons
Växjö

Växjös onkologklinik bäst i landet

Växjö • Publicerad 29 september 2021
Onkologklinikens verksamhetschef Katarina Planhammar Hörberg.
Onkologklinikens verksamhetschef Katarina Planhammar Hörberg.Foto: Urban Nilsson

Onkologkliniken i Växjö är nummer ett i Sverige när det gäller öppenvården. Det visar en nationell patientenkät som undersöker patienters upplevelser inom hälso- och sjukvården.

– I enkäten ligger vi i topp när det gäller öppenvården, 98 procent, och i mitten gällande slutenvården, runt 90. I stora drag är jag otroligt stolt över resultatet. Jag tycker själv att våra medarbetare är fantastiska och jag är stolt över det fina jobb de gör, så vi firade med ballonger och tårta, säger Katarina Planhammar Hörberg, verksamhetschef för onkologkliniken, till Smålandsposten.

Enkäten genomförs varje år sedan 2009 och samordnas av Sveriges kommuner och regioner, SKR. Vårens enkät visade även att cirka 90 procent av dem som sökte vård i Region Kronoberg var nöjda med sina besök oavsett avdelning.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons