Annons
Växjö

Växjös stadsarkitekt går i pension – här är hans efterträdare

Växjö • Publicerad 23 april 2023
Henrik Wibroe, stadsarkitekt i Växjö kommun.
Henrik Wibroe, stadsarkitekt i Växjö kommun.Foto: Urban Nilsson

Växjös stadsarkitekt Henrik Wibroe ska gå i pension och nu har hans efterträdare utsetts. Det blir Sebastian Gårdendahl som idag är planarkitekt i Växjö kommun.

– Det är glädjande att vi har lyckats rekrytera Sebastian till stadsarkitekt. Hans breda kunskaper och erfarenhet om och av byggnader, gestaltning, planer, kulturmiljöer och stadsplanering kommer att föra Växjö kommuns utveckling framåt vad gäller arkitektur och samhällsplanering, säger Per Sandberg, förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Växjö kommun.

Annons

Sebastian Gårdendahl, som tillträder som stadsarkitekt den 14 augusti, har erfarenhet inom privat och offentlig sektor i både Stockholmsregionen och Malmö.

– Jag har ett genuint och stort intresse för arkitektur, gestaltning, stadsbyggnad och hållbarhet och brinner för att skapa en god gestaltad livsmiljö i hela kommunen och i alla stadsdelar. Som stadsarkitekt i Växjö kommun får jag möjligheten att vara med och driva och lyfta utvecklingen av gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor genom hela samhällsbyggnadsprocessen, säger Sebastian Gårdendahl.

Stadsarkitekten tar bland annat fram en ny arkitekturstrategi som är ett uttryck för kommunens långsiktiga vilja och ambition när det kommer till gestaltning. Stadsarkitekten ska också verka för en gemensam syn i gestaltnings- och arkitekturfrågor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons