Annons
Växjö

Växjös stations- och kommunhuset blev inte Årets bygge

Växjö • Publicerad 25 mars 2022
Växjös nya stations- och kommunhus
Växjös nya stations- och kommunhusFoto: Oscar Appelgren

Växjös nya stations- och kommunhus nominerades som ett av de 18 bästa byggprojekten i Sverige till utmärkelsen Årets Bygge 2022. Men när vinnarna i de olika kategorierna i veckan presenterades stod det klart att jättebygget i Växjö inte vinner något pris.

Växjö nya stations- och kommunhus var nominerat i kategorin samhällsfastigheter men istället vann Förskolan Hoppet i Göteborg.

Annons

Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Construction Summit. Totalt nominerades 18 projekt som färdigställdes under 2021 och projekten har varit uppdelade i sex kategorier – Bostäder, Hotell och kontor, Infrastruktur, Industribyggnader, Samhällsfastigheter och Renovering – med en vinnare i varje kategori samt en samlad totalvinnare.

Renoveringen och tillbyggnaden av Uppsala stadshus är Årets Bygge 2022.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons