Annons
Växjö

Växjös succétränare om avancemanget: ”Otroligt stolt”

Växjö • Publicerad 22 oktober 2022
Växjös tränare Olof Unogård jublar efter seger och att man är klara för Damallsvenskan 2023 efter fotbollsmatchen i Elitettan mellan Bergdalen och Växjö.
Växjös tränare Olof Unogård jublar efter seger och att man är klara för Damallsvenskan 2023 efter fotbollsmatchen i Elitettan mellan Bergdalen och Växjö.Foto: JÖRGEN JARNBERGER

När Växjö DFF åkte ur Damallsvenskan förra året beslöt klubben att det skulle bli en kort sejour i landets näst högsta serie, Elitettan. Och så blev det. Med ett nytt lagbygge med nya spelare och den nya tränarduon Olof Unogård och Matilda Bergstrand har Växjö den här säsongen hittills varit obesegrat och under lördagen säkrade laget avancemang till Damallsvenskan 2023.

– Jag är otroligt stolt över den resa vi har gjort. Vår ambition var att bygga ett riktigt bra lag där sammanhållning och höga ambitioner stått i fokus och det har vi verkligen lyckats med. Vi har blivit otroligt svårslagna och förtjänar verkligen att vinna serien, säger Växjös huvudtränare Olof Unogård.

Annons

Laura Solterbeck, klubbchef för Växjö DFF, gläds över avancemanget som kan ha stor betydelse.

– Då undersökningar visar att över 60 procent av unga flickor i Sverige idag saknar kvinnliga förebilder inom idrotten känns dagens vinst och uppflyttning som ett ännu viktigare kvitto för vår verksamhet och för Växjö som stad, säger hon.

Se avgörandet, firandet och det blöta firandet nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons