Annons
Växjö

Växjösjön städades på hundra kilo skräp

Växjö • Publicerad 21 september 2023
Växjösjön städades på 100 kilo skräp under Strandens dag 2023.
Växjösjön städades på 100 kilo skräp under Strandens dag 2023.Foto: Oscar Appelgren

I lördags arrangerades Strandens dag runt om i Sverige då idrottsungdomar städade stränder och vattendrag. Vid Växjösjön var Växjö BK med och städade sjön på 100 kilo skräp.

– Idrottsföreningarna har verkligen fattat galoppen, kan man säga. De gör något som är både bra och viktigt, samtidigt som de tjänar en slant till föreningskassan. Vi ser också att fler och fler kommuner visar intresse för att vara med – och då får vi ju ut ännu fler städande ungdomar, säger Anton Hedlund, projektledare på Städa Sverige som ordnar Strandens dag som är den svenska upplagan av internationella Coastal Cleanup Day.

Annons

I år deltog 88 idrottsföreningar i hela landet och totalt plockades uppskattningsvis mer än tolv ton skräp på kuster, vid åar och sjöar av runt 2 000 idrottsungdomar och ledare.

Föreningarna får ett ekonomiskt tillskott i samband med deras engagemang som möjliggör inköp av bland annat material, hyra av hallar och resor till cuper.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons