Annons
Växjö

Växjöskolan får inte starta ny utbildning – stoppas av myndigheten

Växjö • Publicerad 18 oktober 2022
Thoren Business School i Växjö.
Thoren Business School i Växjö.Foto: Pressbild

Thorengruppen har skickat in 28 olika ansökningar om nyetablering eller utökning av sina skolor, bland annat i Växjö. Men nu har Skolinspektionen avslagit alla ansökningar.

Myndigheten har upptäckt fler brister på skolor som drivs av Thorengruppen, exempelvis att eleverna i Älmhult inte hade geografi på två år, och till dess att skolkoncernen kan redovisa åtgärder för att komma tillrätta med sina tidigare brister får de inte godkänt att utöka skolorna.

Annons

– Vi har bedömt att det finns brister i sökandens befintliga verksamhet som är så pass allvarliga att vi bedömer att man nu inte har förutsättningar att driva ytterligare skolverksamhet. Vi anser att det är den som söker, huvudmannen i det här fallet, som har ett stort ansvar för att komma tillrätta med de här bristerna, säger Carin Clevesjö, enhetschef för tillståndsenheten på Skolinspektionen, till SVT Nyheter Småland.

Thorengruppen vill utöka programmen vid Thoren Business School i Växjö med naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons