Annons
Växjö

Växjöskolan kan byggas om – för att få plats med den anpassade grundskolan

Växjö • Publicerad 3 april 2024
Högstorps skola kan byggas om för att få plats med den anpassade grundskolan.
Högstorps skola kan byggas om för att få plats med den anpassade grundskolan.Foto: Lena Gunnarsson

Under en längre tid har Växjö kommun arbetat för att hitta permanenta lokaler till den anpassade grundskolan. Verksamheten på Norremark och Elvagården är i tillfälliga lokaler och nu kan kommunen ha hittat en lösning.

Växjö kommun har velat hitta lokaler som är långsiktiga, permanenta och skapar en bra skol- och arbetsmiljö för elever och medarbetare och nu föreslås det att en del av Högstorps skola ska byggas om för att verksamheten ska kunna flytta dit. Delar av de lokaler på Högstorps skola som kommunen vill renovera står idag tomma.

Annons

– Bra lokaler är en viktig förutsättning för att kunna ge och få bra undervisning. Det finns ett stort behov av nya och framför allt bättre och permanenta lokaler för den anpassade grundskolan, säger Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Det är elever som idag får sin undervisning på Norremark och Elvagården som ska flytta dit.

I början av april ska utbildningsnämnden ta beslut om satsningen. Om det blir tummen upp kan renoveringen starta under hösten 2024 med inflytt under våren 2025.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons