Annons
Växjö

Växjöskolan tvingas stänga redan nu – tillståndet dras in

Växjö • Publicerad 18 juni 2024
Thoren business school i Växjö hotas av ett vite på en miljon kronor av Skolinspektionen efter allvarliga brister.
Thoren business school i Växjö hotas av ett vite på en miljon kronor av Skolinspektionen efter allvarliga brister.Foto: Hilda Frankki

Skolinspektionen riktar skarp kritik mot Thoren Business School i Växjös huvudman och tillståndet att bedriva skolan i Växjö återkallas. Det innebär att Thoren Business School, som nyligen gick ut med att man ska stänga skolan i Växjö nästa år, måste stänga redan i juli i år.

Det handlar om brister som enligt Skolinspektionen allvarligt försvårar elevernas chans att nå målen för utbildningen. Elever har enligt utredaren bland annat inte fått sina behov utredda trots låg måluppfyllelse, alla elever har inte fått den undervisningstid de har rätt till och eleverna har inte fått chans att tillgodogöra sig kunskaper för att nå målen.

Annons

”Bristerna rubbar på ett allvarligt sätt förutsättningarna för verksamheten och innebär sammantaget att det föreligger ett allvarligt missförhållande i verksamheten”, skriver utredaren i beslutet.

Nya bristerna som har upptäckts handlar om betyg. Betygssättningen och betygsdokumentationen följer inte skollagen i flera delar. Bland annat har betyg satts av olegitimerade lärare, betyg har inte beslutats när kurser avslutats och inte dokumenterats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons