Annons
Växjö

Växjöspelaren utsedd till månadens bästa – klubben får 10 000 kronor

Växjö • Publicerad 13 september 2022
Evelyn Ijeh, Växjö DFF
Evelyn Ijeh, Växjö DFFFoto: Per Magnusson

Växjö DFF leder Elitettan och är fortsatt obesegrat den här säsongen. En av spelarna som haft en nyckelroll är Evelyn Ijeh som den här säsongen hittills noterades för 17 mål. Nu har Ijeh utsetts till månadens spelare i Elitettan i augusti.

– Självklart är det väldigt roligt att bli utsedd till månadens spelare, jag känner att både jag och hela laget har presterat riktigt bra och det har belönat sig. Att dessutom kunna vara med och stötta våra hållbarhetsinitiativ känns fantastiskt och är en självklarhet för mig, säger Evelyn Ijeh.

Annons

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor som går till ett av klubbens CSR-projekt. Evelyn Ijeh har valt att summan ska skänkas till klubbens hållbarhetsinitiativ “Pulspass” som de har tillsammans med Norregårdsskolan i Växjö.

– “Pulspass” är vårt senaste initiativ, som startade i samband med skolstart denna höst, och innebär att våra A-lagsspelare håller i 30 minuters så kallade pulspass på Norregårdsskolan. Detta gör våra spelare sammanlagt sex gånger i veckan. Initiativet skapades med bakgrund till att enbart 12 procent av flickorna (11-15 år) och 17 procent av pojkarna (11-15 år) uppnår målet att dagligen komma upp i 60 minuter fysisk aktivitet. Vi vill att fler unga människor ska komma i rörelse och samtidigt är det en bra ingång ur ett förebildsperspektiv, säger Laura Solterbeck, klubbchef i Växjö DFF, i en kommentar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons