Annons
Växjö

Växjöstudenten Ellen till final i Måleri-SM

Växjö • Publicerad 11 mars 2022
Ellen Berggren studerar på Kungsmadskolan i Växjö.
Ellen Berggren studerar på Kungsmadskolan i Växjö.Foto: Fredrik Kron/Storstad

Under tisdagen kvalificerade sig Kungsmadstudenten Ellen Berggren till Måleri-SM i Växjö. Efter sju intensiva tävlingstimmar på gymnasieskolan Vipan i Lund stod det klart att hon var en av totalt nio finalister som ska göra upp om titeln ”Sveriges bästa unga målare”.

– Det som gör mig till en bra målare är att jag är väldigt noggrann, kanske lite för noggrann. Jag ser småfel som jag inte kan göra något åt som jag lätt kan irritera mig på, säger Ellen Berggren och fortsätter:

Annons

– Jag tycker jag förtjänar en plats i Måleri-SM eftersom jag tycker att jag är duktig men fortfarande vill utvecklas, har mycket att lära mig och att det är ett bra sätt att lära sig att jobba under stress.

Måleri-SM äger rum i Växjö mellan den 10-12 maj 2022. Tävlingen genomförs av Måleribranschens Yrkesnämnd inom ramen för WorldSkills Swedens tävling Yrkes-SM.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons