Annons
Växjö

Växjöstudenterna skrev låt om Kalmar

Växjö/Kalmar • Publicerad 6 juli 2023
Malin Törnqvist och Adam Butler har skrivit "We Are" för att fira att Kalmar utsågs till Årets studentstad 2023.
Malin Törnqvist och Adam Butler har skrivit "We Are" för att fira att Kalmar utsågs till Årets studentstad 2023.Foto: Pressbild

I januari utsågs Kalmar till Årets studentstad 2023, utsedd av Sveriges förenade studentkårer. Utmärkelsen bygger bland annat på det långsiktiga strategiska samarbete som finns mellan kommun, lärosäte och studentkår.

Nu har Malin Törnqvist och Adam Butler, som i juni tog examen från Singer-Songwritingprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö, tonsatt Kalmar som universitetsstad i en specialskriven låt för Kalmar kommun och Årets studentstad 2023. Låten ”We Are” är skriven av Malin och Adam och det är Malin som framför låten. Desusotm är låten producerad av

Annons

– Vi tycker det är jätteroligt att vår låt blev vald. Efter att ha studerat ett år blev detta som ett kvitto på att det man har lärt sig under utbildningen har givit resultat. Det känns även väldigt roligt att få samarbeta med Kalmar kommun och vi är så glada för att ha fått denna möjlighet via universitetet, säger Malin Törnqvist.

Hon var även med och sjöng Årets Pridelåt i Växjö, ”Bitch I'm a dream” tillsammans med Momo May.

Uppdraget från Kalmar kommun var att skapa en låt som beskriver Kalmar som studentstad. Det skulle vara glad upptempolåt med fångande refräng på svenska eller engelska.

– När vi fick uppdraget hade vi en idé om att låten skulle tilltala studenter och spegla Kalmar som stad. Då vi själva studerar på Linneuniversitetet i Växjö kunde vi sätta oss in i den känslan, hur det kändes för oss när vi började studera och sedan applicera den på hur det är att vara student i Kalmar. Vi hade även en vision om att förmedla att vi studenter är framtiden, men också ge en glad och somrig partykänsla där man som student ska känna en ”vi-känsla”, säger upphovspersonerna.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons