Annons

Växjövilla lades ut för uthyrning – ägaren hade ingen aning

Växjö • Publicerad 26 augusti 2022
Genrebild.
Genrebild.

En man som bor i Växjö har polisanmält ett bedrägeri. När mannen under onsdagen kom hem till sin villa ska en okänd person ha stått vid huset och tittat på bostaden. När villaägaren tog kontakt med personen och frågade vad det gäller ska mannen ha berättat att villa ligger ute för uthyrning på Blocket.

– Villaägaren har inte alls planerat att hyra ut bostaden utan någon har tagit en bild på villan och lagt upp på Blocket. Man vet ju inte hur många som kommer besöka bostaden nu i tron att den ska hyras ut, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Annons

Enligt Robert Loeffel är det vanligt med falska lägenheter på framför studentorter där studenter luras att tro att bostäder finns för uthyrning.

– Bedragarna är jäkligt aktiva på alla sätt och vis nu och hittar olika sätt att försöka lura folk, säger Robert Loeffel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons