Annons

Vd lämnar företaget efter över 20 år

Gemla • Publicerad 21 januari 2024
Jonas Aronsson.
Jonas Aronsson.Foto: Pressbild

I över 20 år har Jonas Aronsson varit vd för Micki leksaker i Gemla. Han har jobbat på bolaget mer än dubbelt så länge. Nu planerar han för att lämna och det kommer att ske senast vid halvårsskiftet 2025. Rekryteringen av en ny vd har redan påbörjats.

– Vi är angelägna om att ha en långsiktig planering och ett ansvarsfullt överlämnande av VD-rollen till nästkommande VD och styrelsen och VD är glada och tacksamma över att vi säkerställt en lösning som är bra för alla parter, säger Elin Lydahl, ordförande i Micki Leksaker i ett pressmeddelande.

Annons

Jonas Aronsson kommer att vara vd tills nyförvärvet är på plats.

– Det känns bra att få vara delaktig i överlämningen och att den kan ske under kontrollerande former, säger Jonas Aronsson.

Micki Lesaker är ett familjeägt leksaksföretag i Gemla. Det har funnits sedan 1944. Trots att han lämnar som vd kommer Jonas Aronsson att vara kvar som delägare i bolaget.

– Styrelsen vill rikta sitt varma och genuina tack till Jonas. Branschen som helhet har stött på utmaningar de senaste åren, med påfrestningar som pandemi, geopolitiska utmaningar med ökande fraktkostnader och eskalerande energipriser som följd och nu lågkonjunktur. Trots dessa påfrestningar har Jonas lett bolaget förtjänstfullt och med stort engagemang, säger Elin Lydahl.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons