Annons
Växjö

Vd lämnar kommunala bolaget

Växjö • Publicerad 18 juni 2022
Jessica Cedervall har varit vd på SSAM sedan starten 2019.
Jessica Cedervall har varit vd på SSAM sedan starten 2019.

Jessica Cedervall lämnar uppdraget som vd för SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB, efter tre år på posten.

– Jag har fått ett nytt jobb på Fortum där jag från och med i november blir ansvarig för den svenska avfallsverksamheten och kommer att ingå i en nordisk ledningsgrupp. Det har varit väldigt kluvet och ett svårt beslut eftersom SSAM är ett jättespännande bolag med ägarkonstellationen och jag har varit med från start, säger Jessica Cedervall.

Annons

Hon har tidigare arbetat inom energibranschen internationellt och var med och startade SSAM, Södra Smålands avfall och miljö, 2019. Det är ett kommunalt bolag som levererar avfallstjänster i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult och Markaryds kommuner. Bolaget ägs av de fem kommunerna och har 16 återvinningscentraler och två större avfallsanläggningar fördelat över ägarkommunerna. Dessutom samlar SSAM in hushållsavfall i egen regi i Älmhult och Markaryd och på entreprenad i Växjö, Lessebo och Tingsryd.

– Det har varit jättespännande och superroligt att få vara med och starta den här nya verksamheten men det har också varit mycket jobb som krävts, säger Jessica Cedervall.

Vad är du mest stolt över under dina tre år som vd på SSAM?

– Det är flera saker. Bland annat har vi bytt insamlingssystemet, ökat mängden återvinning kraftigt och minskat både förbränningen och vårt klimatavtryck.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons