Annons
Växjö

Veab höjer fjärrvärmepriserna – ökar med över 20 procent för privatkunder: ”Behöver agera snabbt”

Växjö • Publicerad 30 juni 2023
Erik Tellgren, vd Växjö Energi.
Erik Tellgren, vd Växjö Energi.Foto: LENA GUNNARSSON

På grund av rådande omvärldsläge och ökade bränslepriser så kommer Växjö Energi nu att öka priserna på fjärrvärme. På grund av försäljningen av så kallade elcertifikat via kraftvärmeproduktionen på Sandvik 3 så har fjärrvärmekunder i Växjö haft billigare priser än i andra delar av länet.

Denna försäljning har nu, enligt Växjö energi, spelat ut sin roll. Nu ser företaget över sin prisstruktur för företagskunderna i länet och kommer från den 1 september att höja priserna i Växjö. Detta gör att kunderna i Växjö kommer att hamna på samma nivå som de i resten av länet. Denna prisjustering görs med anledning av ökade bränslepriser.

Annons

Utöver det så planerar man vid årsskiftet en prisökning även för sina privatkunder. Den förändringen kommer att innebära en ökning med 8 procent. Från den 1 januari 2024 planeras därutöver en generell prishöjning för alla kunder i Växjö kommun på i snitt 7 procent för företagskunderna och i snitt 13 procent för privatkunderna.

– Då vår fjärrvärme kommer från 100 procent förnybart biobränsle i form av rest- och spillströmmar som grenar, toppar, spån och bark där bränslet utgör den största enskilda kostnadsposten så påverkas vi direkt av de ökade priserna på biobränsle och behöver agera snabbt, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi i ett pressmeddelande.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons