Annons
Växjö

Veab ska utreda konsekvenserna av energikrisen: ”Vi står inför stora utmaningar”

Växjö • Publicerad 7 september 2022
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje (M), har gett kommunchefen Monica Skagne och Växjö Energi i uppdrag att utreda konsekvenser av den pågående energikrisen och ta fram åtgärder för att möta den.

– Energikrisen slår hårt mot svenska hushåll, företag och klimatet och vi står inför stora utmaningar som kräver att vi alla tänker till kring vår elproduktion. Som en kommun i södra delen av landet, där elpriserna slår nya rekord hela tiden, behöver Växjö kommun skyndsamt titta på klimatsmarta och hållbara investeringar som motar energikrisen – på kort och lång sikt, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Svenska kraftnät har lyft upp att en reell risk är att de kan tvingas koppla bort elanvändare i vinter. Monica Skagne och Växjö Energi ska därför utreda konsekvenser för verksamheter och kommuninvånare om det blir verklighet. Veab får även i uppdrag att föreslå åtgärder och investeringar som på kort och lång sikt kan öka elproduktionen i kommunen. Det kan röra sig om möjliga investeringar i värmekraftverk för ökad elproduktionen och ökad fjärrvärmeutbyggnad för att avlasta elsystemet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons