Annons
Växjö

Veab vill byta ut för gammal elmätare – Växjöbo säger nej

Veab behöver byta ut den enda gamla elmätaren som finns kvar i ett villakvarter i Växjö. Men kvinnan som bor i villan bara avbokar besöken.
Växjö • Publicerad 7 april 2023
Veab.
Veab.Foto: Urban Nilsson

Det kommunägda energibolaget Veab har nu vänt sig till kronofogden med en ansökan om särskild handräckning. Det är en åtgärd som används bland annat när någon har vidtagit en olovlig åtgärd med någon annans egendom.

Enligt Veabs ansökan behöver bolaget byta ut en elmätare som har blivit för gammal i ett villakvarter i Växjö. Enligt Veab är elmätaren den enda av den gamla sorten som finns kvar i området och det går därför inte längre att läsa av fastighetens elförbrukning.

Annons

”Den gamla mätaren är nu den enda i detta område som är kvar att byta och därför kan vi inte läsa av den eftersom den är beroende av andra elmätare i sin omgivning för att kunna läsas av”, skriver Veab i sin ansökan.

Enligt bolaget har man under lång tid sökt kontakt med kvinnan som äger villafastigheten men hon har hela tiden avbokat de avtalade besöken.

Kvinnan ska både ha uppgett att hon vill ha kvar sin gamla mätare och att hon inte vill bli störd.

Nu hoppas Veab att kronofogdemyndigheten ska kunna hjälpa till i ärendet så att man får tillträde till villan och kan installera en modern elmätare.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons