GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Venezias ägare: ”Jag har aldrig tidigare varit speciellt orolig över min verksamhet, men nu är jag det”

Växjö • Publicerad 21 september 2022
Nicola Mangialardo. Arkivbild.
Nicola Mangialardo. Arkivbild.

Höjda bränslepriser, höjda räntor och dyr el slår hårt mot hela samhället. Även pizzeriorna drabbas. Växjö äldsta pizzeria är Venezia. Den grundades 1974 och två år senare sig nuvarande ägare Nicola Mangialardos pappa in i verksamheten. Sedan dess har pizzerian varit i familjens ägo. Nu driver Nicola verksamheten själv.

–Jag har aldrig tidigare varit speciellt orolig över min verksamhet, men nu är jag det, säger Nicola Mangialardo till Smålandsposten.

På Venezia kostar de dyraste pizzorna just nu 180 kronor om man äter på restaurangen. Enligt Nicola har till exempel priset på mejeriprodukter stigit med 35 procent. Samtidigt var förra elräkningen på 45 000 kronor. Venezia klarar det på grund av en bra månad, men framtiden är svår att spå.

– Jag pallar inte med mer motgångar nu. Det känns ruttet. Förra året gick jag back tack vare pandemin, sedan ska man påverkas av något som man inte kan göra ett dugg åt. Det gör mig faktiskt förbannad. Någonstans går gränsen för hur mycket jag ska orka. Jag driver det här stället för att tjäna pengar och leva. Det vore för jävligt om det berodde på elpriserna att vi tvingas stänga, säger Nicola Mangialardo till Smålandsposten.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.